Gudļevskis: Prieks, ka Irbe ir vārtsargu treneris

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis intervijā ar “Sporta Studija” pavēstīja par aizvadīto sezonu, lomu izlasē un attiecībām ar vārtsargu treneri Artūru Irbi.

“Uzdevumu izpildījām un nebija viegli, bet tajā pat laikā diezgan stabila sezona visā tās garumā un par to arī esmu pateicīgs. Es teiktu, ka tas ir viens no lielākajiem panākumiem manā karjerā, grūti tos mērīt, bet neko daudz dzīvē neesmu vinnējis, tā kā droši vien. Šī bija mana stabilākā sezona,” sprieda vārtsargs.

Pēdējo reizi Gudļevskis Latvijas izlasi pasaules čempionātā pārstāvēja 2019. gadā, kad uz ledus kāpa četrās spēlēs un izcīnīja divas uzvaras.

“Jā, kādu laiku nav būts, daudz jaunu seju, izlaidu dažus gadus un jau neatpazīstu pusi komandas. Hokejs nestāv uz vietas un daudz jaunu, talantīgu čaļu ir pievienojušies komandai. Apņēmība iekļūt sastāvā ir liela, trenēsimies, darīsim, ko varēsim. Tad redzēsim, kā būs,” uzskatīja Gudļevskis.

“Ar Artūru [Irbi] esmu pazīstams, vienmēr ar viņu ir prieks strādāt. Viņš vairāk ir tāds mentors, šajos īsajos laika posmos arī nav laika kaut ko uztrenēt, viņš ir tas vārtsargu treneris, ar kuru var rēķināties,” par attiecībām ar vārtsargu treneri Irbi stāstīja hokejists.

“Ja skatāmies uz Latvijas izlasi, mums ir daudz jaunu čaļu, par vārtsargu līniju nevaram sūdzēties. Mūsu starpā tas ir veiksmīgs risinājums, nav izteikta pirmā numura un katru dienu jānāk sevi pierādīt. Izlasē jācenšas nolikt ambīcijas malā un jāpieņem to lomu, kas ir. Esmu gatavs visam. Ja dos spēlēt, būšu priecīgs, bet ja ne – arī būšu priecīgs,” atklāja Gudļevskis.

“Līmenis ir augsts, spēlētāju atdeve ir liela. Taktiski mazākums man visvairāk interesē, tāpat arī vidējā zona. Ja zini vidējo zonu, var arī mēģināt lasīt spēli. Protams, spēles laikā par to nedomā, bet treniņos to var noslīpēt,” par spēles taktisko pusi vēstīja vārtsargs.

30 gadus vecais Gudļevskis aizvadīja lielisku sezonu Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā (Allsvenskan), palīdzot Ērnšeldsvīkas “MoDo” kļūt par Allsvenskan čempioni un atgriezties Zviedrijas hokeja līgā (SHL).

Latvijas vārtsargs regulārajā sezonā piedalījās 39 spēlēs, kurās atvairīja 92,0% pretinieku metienu un vidēji mačā ielaida 1,88 ripas. Savukārt 15 Play-off spēlēs Gudļevskis apstādināja 91,8% sāncenšu metienu un vidēji mačā ielaida 2,09 vārtus.

Latvijas izlasi Gudļevskis pārstāvējis četros pasaules čempionātos (2013., 2014., 2018. un 2019.). Kopumā pasaules čempionātos viņš aizvadījis 14 spēles, kurās atvairījis 89,6% pretinieku metienu un vidēji mačā ielaidis 3,07 ripas.

Vārtsargs ir aizstāvējis Latvijas godu divās olimpiskajās spēlēs (2014. gadā Sočos un 2022. gadā Pekinā). Soču olimpiskajās spēlēs Gudļevskis aizvadīja divus mačus, tiekot galā ar 92% sāncenšu metienu un vidēji mačā ielaižot 3,53 ripas, bet Pekinā nedevās laukumā.

Latvijas izlase spēlēs B grupā un krustos nūjas ar Kanādas, Čehijas, Šveices, Slovākijas, Norvēģijas, Slovēnijas un Kazahstānas izlasēm. Latvijas hokeja izlase čempionātu atklās ar maču pret Kanādas valstsvienību piektdien, plkst. 20:20.

2023. gada Pasaules hokeja čempionāta apakšgrupu turnīrs Tamperes “Deck Arena” un “Arēna Rīga” norisināsies no 12. maija līdz 23. maijam. Rīga uzņems arī divas ceturtdaļfināla spēles 25. maijā, bet divi ceturtdaļfināli, pusfināli un finālspēle norisināsies Tamperē.

Latvijai un Somijai čempionāta rīkošanas tiesības tika piešķirtas pēc Krievijas uzsāktās karadarbības Ukrainā. Pirms tam 2023. gada čempionāts tika plānots Sanktpēterburgā. Latvijā un Somijā plānotais turnīrs norisināsies no 12. maija līdz 28. maijam.

Autors: Kārlis Grundmanis Avots: Sporta Studija

  • 5/5
    Bonuss
    ATGŪSTI 20€ NO SAVAS PIRMĀS LIKMES! 100% IEPAZĪŠANĀS ATMAKSA
  • 5/5
    Bonuss
    CASHBACK LĪDZ 100 EUR
  • 5/5
    Bonuss
    SAŅEM LĪDZ 50 EUR BEZRISKA LIKMES!
Komentāri (0)