Buncis: Interese par atsevišķo spēļu biļetēm ir pietiekami augsta

Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) 2023. gada Pasaules hokeja čempionāta Latvijas orgkomitejas vadītājs Edgars Buncis sarunā ar “LTV1” izklāstīja jau paveikto un pavēstīja par nākamajiem soļiem biļešu pārdošanā.

“Mūsu mērķis bija panākt, lai šī iespējamā biļešu iegāde ir pietiekami demokrātiskāka. Vidēji katrs uzvarētājs nopirka divas spēļu dienas biļetes un būtiski ir atzīmēt, ka aptuveni 25% ir ārzemnieki. Jā, būs iespējams iegādāties vairāk individuālo biļešu, bet skaits joprojām ir limitēts. Publiskā tirdzniecībā uz katru spēli būs pieejamas ap 6000 individuālo biļešu,” par līdzšinējo progresu biļešu pārdošanā pavēstīja Buncis.

“Iespējams, janvārī mums parādīsies vēl papildus brīvās vietas, atkarībā no tā, kā mums izdosies vienoties gan ar IIHF, gan iesaistītjām televīzijas kompānijām. Lielā mērā tas ir atkarīgs no producēšanas izmaksām, piemēram, Škodu esamība arēnā mums atņem ap 500 vietu. Jānodrošina mediju vietas, katram ir divas sēdvietas, 200 vietu aiziet rakstošajiem medijiem. Nebūt nav norādījums, ka tas ir slikti, bet ar to mums ir jārēķinās kā organizatoriem, tā kā garantēti ir pieejamas 6000 vietas. Protams, gan mediji, kas translē spēles, gan komentētāju vietas – katram ir jānodrošina darbavieta,” par ogranizatorisko darbu tehnisko pusi pastāstīja orgkomitejas vadītājs.

“Cenu politika nav mainījusies, lētāk būs iespējams piedāvāt, kad būs zināms, cik vietu būs pieejams pēc tehnisko prasību ievērošanas. Uz februāri būsim gatavi nākt klajā ar trešo un ceturto cenu kategoriju. Tās cenas noteikti būs nedaudz pieejamākas,” paziņoja Bucnis.

“Uz individuālām spēlēm plānojam piedāvāt biļetes februārī, par to iepriekš noteikti paziņosim, darba sesija ar somu kolēģiem paredzēta novembra beigās, lai izstrādātu tirdzniecības plāna uzsākšanas datumus un kampaņas,  jo mums jāņem vērā, ka čempionāts notiek gan Somijā, gan Latvijā. Neesam pietiekami brīvi rīkoties, kā pašiem gribas,” par nākamajiem soļiem pavēstīja Edgars Buncis.

“Interese par atsevišķo spēļu biļetēm ir pietiekami augsta, no rezervāciju viedokļa ap 3000 pieteikumu ir uz dažādām dienām, tiklīdz būsim spējīgi piedāvāt biļetes uz atsevišķām dienām, šāda iespēja tiks dota. Ar tūroperatoriem atlaides vienmēr varam sarunāt. Cenas ir atkarīgas no izvēlētajām dienām, skaidrs, ka piektdien, sestdien, svētdien interese ir pietiekami augsta, bet darbadienās uz ārzemju komandu spēlēm interese ir mazāka. Viss atkarīgs no pieprasījuma un daudzuma,” par sadarbību ar ārzemju tūroperatoriem pastāstīja čempionāta Latvijas daļas organizatoriskās komitejas vadītājs.

“Ļoti interesants fakts ir, ka šobrīd pieteikušies vairāk kā 510 brīvprātīgie un mani nedaudz pārsteidz, ka pieteikumi ir no 18 valstīm. Interese par Pasaules čempionātu ir diezgan augsta, neskatoties uz to, ka astoņas valstis spēlē šeit, pie mums, Rīgā, pārstāvji no 18 valstīm gatavi braukt un būt par daļu no šī pasākuma, un par to ir liels prieks,” paziņoja Buncis.

Apakšgrupu turnīrs Tamperes “Deck Arena” un Arēnā “Rīga” norisināsies no 12. maija līdz 23. maijam. Rīga uzņems arī divas ceturtdaļfināla spēles 25. maijā, bet divi ceturtdaļfināli, pusfināli un finālspēle norisināsies Tamperē.

Latvijai un Somijai čempionāta rīkošanas tiesības tika piešķirtas pēc Krievijas agresijas Ukrainā. 2023. gada čempionāts tika plānots Sanktpēterburgā. Latvijā un Somijā plānotais turnīrs norisināsies no 12. maija līdz 28. maijam.

Autors: Kārlis Grundmanis Avots: LTV1

  • 5/5
    Bonuss
    ATGŪSTI 20€ NO SAVAS PIRMĀS LIKMES! 100% IEPAZĪŠANĀS ATMAKSA
  • 5/5
    Bonuss
    CASHBACK LĪDZ 100 EUR
  • 5/5
    Bonuss
    SAŅEM LĪDZ 50 EUR BEZRISKA LIKMES!
Komentāri (0)