Blogs

2023. gada pasaules hokeja čempionāta B grupas apskats

Latvijas izlase, hokejazinas.com

Latvijas izlase | Foto: LHF

Somijas pilsētā Tamperē un Latvijas galvaspilsētā Rīgā šodien sāksies 2023. gada pasaules hokeja čempionāts. Jau čempionāta pirmajā dienā uz ledus redzēsim Latvijas valstsvienību. Mūsējie spēlēs B apakšgrupā kopā ar Kanādas, Čehijas, Šveices, Slovākijas, Norvēģijas, Kazahstānas un Slovēnijas hokejistiem. Kuras izlases būs galvenās favorītes B apakšgrupā? Uz ko gaidāmajā turnīrā var cerēt Latvijas valstsvienība? Un kuras izlases cīnīsies par vietas saglabāšanu elites divīzijā?

 

Kanāda

Kanādas izlase uz Rīgu atbraukusi ar 19 Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājiem, taču komandas sastāvā nav spilgtu zvaigžņu. No 14 sastāvā iekļautajiem uzbrucējiem 12 šosezon spēlēja NHL. Rezultatīvākais bija Tailers Tofoli, kurš Kalgari ”Flames” sastāvā 82 spēlēs sakrāja 73 (34+39) punktus. Pārējie no šī Kanādas izlases modeļa ievērojami atpalika – Losons Krūss 77 mačos Arizonas ”Coyotes” sastāvā nopelnīja 45 (24+21) punktus, bet Skots Loitons Filadelfijas ”Flyers” rindās 78 spēlēs tika pie 43 (18+25) punktiem. Nevienam citam neizdevās sasniegt 40 punktu atzīmi. Starp uzbrucējiem noteikti jāizceļ arī Maiklu Karkonī, kurš ar 65 mačos sakrātiem 85 (31+54) šosezon kļuva par Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta rezultatīvāko spēlētāju un 18 gadus veco Ādamu Fantili (šosezon NCAA 36 spēlēs 30+35), kuram šovasar tiek prognozēts otrais numurs NHL draftā.

Visi astoņi Kanādas izlases aizsargi šosezon spēlēja NHL, bet arī aizsardzībā spilgti uzvārdi nav atrodami. Rezultatīvākais starp aizsargiem bija Makenzijs Vīgars, kurš šosezon Kalgarī ”Flames” sastāvā 81 spēlē izcēlās ar četriem gūtiem vārtiem un 27 rezultatīvām piespēlēm. Vēl 20 punktu slieksnim pārkāpa bijušais Teodora Bļugera komandas biedrs Pjērs Olivjē Džozefs, kurš Pitsburgas ”Penguns” rindās 75 mačos sakrāja 21 (5+16) punktu. Savukārt par punktu mazāk (81 spēlē 9+11) nopelnīja Detroitas ”Red Wings” aizsargs Džo Veleno. Kanādas izlases pirmais numurs vārtos, visticamāk, būs Samuels Montembo, kurš šosezon Monreālas ‘”Canadiens” rindās 40 spēlēs atvairīja 90,1% pretinieku metienu un vidēji mačā ielaida 3,42 ripas. Par otrā vārtsarga posteni cīnīsies Devons Levi un Džoels Hofers, kuri abi šosezon aizvadīja attiecīgi septiņas un sešas spēles NHL.

Prognoze: Lai gan Kanādas izlases sastāvā nav spožu zvaigžņu, kanādieši tik un tā būs galvenie favorīti grupā. Visticamāk, Kanāda izcīnīs pirmo vietu B apakšgrupā. Atsevišķās spēlēs gan komandai varētu rasties problēmas.

“Betsafe” prognoze: 1. vieta grupā. Uzvara apakšgrupā – 2,00.

Tailers Tofoli, hokejazinas.com
Tailers Tofoli | Foto: Martin Rose

Čehija

Čehijas izlases kodolu pasaules čempionātā veidos vietējā čempionāta spēlētāji. No Čehijas Ekstralīgas sastāvā iekļauti 12 hokejisti. Čehi uz Rīgu atbraukuši ar četriem NHL spēlētājiem, taču spilgtākās čehu zvaigznes Latvijas galvaspilsētā nav ieradušās. Uzbrukumā čehiem palīdzēs divi NHL pārstāvji – Ņujorkas ”Rangers” uzbrucējs Filips Hitils (74 spēlēs 22+23) un Detroitas ”Red Wings” uzbrucējs Dominiks Kubalīks (81 mačā 20+25). Ierindā būs arī iepriekšējā pasaules čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Romāns Červenka, kurš šosezon 37 gadu vecumā kļuva par Šveices čempionāta regulārās sezonas rezultatīvāko spēlētāju (43 mačos 16+43). Šveicē rezultatīvu sezonu aizvadīja arī Mihaels Špačeks (50 spēlēs 14+36) un Filips Člapiks (50 mačos 24+13), bet Zviedrijā lielisku sniegumu demonstrēja Jirži Smejkals (49 spēlēs 23+20). No Čehijas čempionāta spēlētājiem rezultatīvākie bija Dāvids Tomašeks (47 mačos 15+22) un Vladimirs Sobotka (45 spēlēs 13+22). Vēl noteikti starp uzbrucējiem jāizceļ arī Lukašu Sedlāku, kurš sezonu sāka NHL (30 mačos 3+5), bet pabeidza dzimtenē (24 spēlēs 15+12).

Aizsardzības līnijā čehiem būs pieci debitanti. No tiem, kuriem ir iepriekšēja pasaules čempionātu pieredze noteikti jāpiemin Mihalu Kempniju (šosezon 35 spēlēs Čehijā 1+27) un Rīgas ”Dinamo” bijušo aizsargu Tomāšu Kundrātēku, kurš iepriekšējā pasaules čempionātā ar desmit spēlēs sakrātiem četriem (1+3) punktiem bija Čehijas izlases rezultatīvākais aizsargs. Starp debitantiem jāizceļ Jakubu Zborilu, kurš šosezon aizvadīja 22 mačus NHL kluba Bostonas ”Bruins” rindās (1+3). Tāpat noteikti jāpiemin Čehijas Ekstralīgas regulārās sezonas trešo rezultatīvāko aizsargu Janu Koštaleku (42 spēlēs 7+23). Čehijas izlases pamatvārtsargs gaidāmajā turnīrā būs Karels Vejmelka, kurš šosezon Arizonas ”Coyotes” rindās 50 spēlēs atvairīja 90% pretinieku metienu un vidēji mačā ielaida 3,43 ripas. Par otro vārtsargu treneriem nāksies palauzīt galvu. Izvēle būs jāizdara starp Somijas un Šveices čempionāta aizvadītās sezonas labākajiem vārtsargiem – Mareku Landhameru un Šimonu Hrubecu.

Prognoze: Maz ticams, ka Čehijas izlase izcīnīs pirmo vietu grupā, taču komanda pārliecinoši iekļūs ceturtdaļfinālā. Visdrīzāk čehi ieņems otro vietu apakšgrupā. Ceturtdaļfināla barjera gan Čehijai varētu kļūt par nepārvaramu šķērsli.

“Betsafe” prognoze: 2. vieta grupā. Uzvara apakšgrupā – 3,00.

Šveice

Tāpat kā Čehija arī Šveice uz Rīgu devusies ar četriem NHL spēlētājiem. Uzbrukumā šveiciešiem būs divi NHL pārstāvji. Komandas spožākā zvaigzne – Vinipegas ”Jets” uzbrucējs Nino Nīderraiters, kurš šosezon 78 spēlēs NHL sakrāja 41 (24+17) punktu. Tāpat pienesums noteikti tiks gaidīts arī no Kolorādo ”Avalanche” uzbrucēja Denisa Malgina (65 spēlēs šosezon NHL 13+18), kurš iepriekšējā pasaules čempionātā bija šveiciešu rezultatīvākais spēlētājs. Pārējie visi uzbrucēji sezonu pavadīja Šveicē. Rezultatīvākais starp viņiem bija Enzo Korvi (49 spēlēs 7+33). 30 punktu slieksnim pārkāpa pāri arī Kristofs Berči (52 mačos 17+16), Gētans Hāss (46 spēles 12+21), Dario Simons (51 mačā 17+15) un Fabrīss Hercogs (52 spēlēs 15+16). Tāpat sastāvā būs arī Šveices izslēgšanas spēļu otrais rezultatīvākais spēlētājs Taners Ričards (18 Play-off mačos 3+11) un Andress Ambīls (šosezon 52 spēlēs 12+17), kuram šis būs jau 18. pasaules čempionāts.

Arī aizsardzībā Šveicei būs divi NHL pārstāvji – Arizonas ”Coyotes” aizsargs Janis Mozers (82 spēlēs 7+24) un Kolumbusas ”Blue Jackets” aizsargs Tims Berni (59 mačos 1+2). Visi pārējie aizsargi spēlēja Šveicē. Rezultatīvākais no viņiem bija Dīns Kukans (49 mačos 7+24). 20 punktu slieksni pārkāpa arī Romēns Lefels (41 spēlē 3+22) un Tobiass Geisers (52 mačos 8+14). Vārtu drošība Patrikam Fišeram būs jāuztic kādam no vietējā čempionāta pārstāvjiem. Pirmais numurs visdrīzāk būs Leonardo Dženoni, kurš aizvadīja katastrofālu regulāro sezonu (43 spēlēs tika galā vien ar 89,8% pretinieku metienu un vidēji mačā ielaida 2,67 ripas), bet izslēgšanas spēlēs demonstrēja augstākās klases sniegumu – 11 mačos atvairīja 93,4% metienu un vidēji ielaida 2,15 vārtus. Ar otrā vārtsarga statusu droši vien būs jāsamierinās Šveices izslēgšanas spēļu labākajam vārtsargam Robertam Maieram, kurš 15 Play-off spēlēs neitralizēja 93,4% sāncenšu metienu un vidēji mačā ielaida vien 1,67 ripas.

Prognoze: Iekļūšana ceturtdaļfinālā Šveices izlasei nesagādās problēmas, taču, domājams, augstāk par trešo vietu apakšgrupā neizdosies tikt. Līdzīgi kā čehiem arī šveiciešiem varētu būt lielas problēmas pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru.

“Betsafe” prognoze: 3. vieta grupā. Uzvara apakšgrupā – 5,50.

Nino Nīderraiters un Roberts Bukarts, hokejazinas.com
Nino Nīderraiters un Roberts Bukarts | Foto: Sihf

Slovākija

Slovākiem nepalīdzēs 2022. gada NHL drafta pirmais numurs Jurajs Slafkovskis, kurš gan Pekinas olimpiskajā spēlēs, gan iepriekšējā pasaules čempionātā bija komandas rezultatīvākais spēlētājs. Uzbrukumā gan talantu netrūkst – ierindā ir 2021. gada Rīgā notiekošā PČ labākais uzbrucējs Peters Cehlāriks, Pekinas olimpisko spēļu kapteinis Mareks Hriviks, kā arī Čehijā rezultatīvas sezonas aizvadījušie Roberts Lantoši un Libors Hudāčeks. Pēc četru gadu pārtraukuma valstsvienībā atgriezies Ričards Panīks, kuram ir vairāk nekā 500 spēļu pieredze NHL. Uzbrukumā atrodami arī divi NHL debitanti – Pāvols Regenda (14 mačos Anaheimas ”Ducks” 1+2) un Milošs Kelemens (14 spēlēs Arizonas ”Coyotes” 1+0).

Aizsardzībā iztrūkst iepriekšējā gada NHL drafta otrā numura Šimona Nemeca, kurš iepriekšējā pasaules čempionātā bija Slovākijas izlases rezultatīvākais aizsargs. Tāpat jāiztiek bez Šveicē rezultatīvu sezonu aizvadījušā Martina Gernata, kurš, iespējams, izlaidīs turnīru KHL līguma dēļ. Lielas cerības aizsardzībā tiek liktas uz Ziemeļamerikā spēlējošo Samuelu Knazko, kurš šosezon aizvadīja divas spēles NHL kluba Kolumbusas ”Blue Jackets” rindās (0+0). Slovākijas izlases vājākā vieta šajā turnīrā varētu būt vārtsargu līnija. Nevienam no trīs vārtsargiem nav iepriekšējas pasaules čempionātu pieredzes. Visi šosezon spēlēja Slovākijā. Iespaidīgu sezonu aizvadīja Dominiks Riečickis, kurš deviņās Play-off spēlēs atvairīja 95,8% pretinieku metienu un vidēji mačā ielaida 1,18 ripas, tiekot atzīts par Slovākijas čempionāta izslēgšanas spēļu MVP. Tāpat lielisku sniegumu parādīja arī Staņislavs Škorvaneks, kurš regulārajā sezonā 35 spēlēs tika galā ar 92,9% metienu, bet 18 Play-off mačos apstādināja 94,4% metienu.

Prognoze: Slovākijas izlases mērķis ir iekļūt ceturtdaļfinālā, taču to būs grūti sasniegt. Visdrīzāk nāksies samierināties ar piekto vietu grupā.

“Betsafe” prognoze: 4. vieta grupā. Uzvara apakšgrupā – 13,00.

Latvija

Latvijas izlase uz pasaules čempionātu ir sapulcinājusi praktiski labāko iespējamo sastāvu. Vārtos iztrūkst tikai Elvis Merzļikins, aizsardzībā nav Kristiāna Rubīna, bet uzbrukumā pietrūkst Zemgus Girgensona un Teodora Bļugera. Valstsvienības rindās atgriezies Kaspars Daugaviņš, kurš pēc Pekinas olimpiskajām spēlēm paziņoja par karjeras beigām izlasē. Ierindā būs Zviedrijā un Čehijā rezultatīvas sezonas aizvadījušie uzbrucēji Rodrigo Ābols un Roberts Bukarts. Izlasei pēdējā brīdī pirms pasaules čempionāta pievienojies allaž rezultatīvais Rūdolfs Balcers, kurš šosezon aizvadīja 17 mačus NHL (3+2). Tāpat pienesums uzbrukumā tiks gaidīts no Mika Indraša, Riharda Bukarta, Ronalda Ķēniņa, Andra Džeriņa un Mārtiņa Dzierkala. Pārsteigt gatavojas arī abi debitanti – Šveices 2. līgas regulārās sezonas rezultatīvākais spēlētājs Toms Andersons (45 spēlēs 18+47) un pērn NHL draftā izvēlētais Dans Ločmelis.

Aizsardzībā lielas cerības tiek liktas uz Čehijas Ekstralīgas labāko aizsargu Uvi Balinski (50 mačos 11+24), kurš nesen parakstīja līgumu ar NHL klubu Floridas ”Panthers”. Sastāvā būs arī abi Latvijas izlases iepriekšējā pasaules čempionāta rezultatīvākie aizsargi – Kārlis Čukste (septiņās spēlēs 0+4) un Jānis Jaks (septiņos mačos 1+2). Savu vārtu priekšu palīdzēs notīrīt pieredzējušie Oskars Cibuļskis, Ralfs Freibergs un Kristaps Zīle. Lai gan Latvijas izlasei nepalīdzēs NHL klubā Kolumbusas ”Blue Jackets” spēlējošais Merzļikins, par vārtu drošību gaidāmajā turnīrā nebūs jāuztraucas. Ierindā ir trīs augsta līmeņa vārtsargi – Šveicē daudzus gadus pavadījušais Ivars Punnenovs, Zviedrijas 2. līgas čempions Kristers Gudļevskis un šosezon NHL debitējušais Artūrs Šilovs. Jebkurš no viņiem var būt pirmais numurs.

Prognoze: Latvijas izlasei šoreiz (atšķirībā no iepriekšējiem gadiem) ir ļoti parocīga grupa, tāpēc šogad vajadzētu iekļūt ceturtdaļfinālā. Augstāk par ceturto vietu apakšgrupā gan būs ļoti sarežģīti tikt. Neiekļūšana ceturtdaļfinālā būs uzskatāma par neveiksmi.

“Betsafe” prognoze: 5. vieta grupā. Uzvara apakšgrupā – 51,00.

Kaspars Daugaviņš, hokejazinas.com
Kaspars Daugaviņš | Foto: LHF

Norvēģija

Norvēģijas valstsvienībai gaidāmajā turnīrā nepalīdzēs izlases spožākā zvaigzne Matss Cukarello, kurš Minesotas ”Wild” rindās 78 spēlēs sakrāja 67 (22+45) punktus. Tāpat uzbrukumā pietrūks arī pieredzējušo Matisa Olimba, Martina Rojmarka un Matsa Roseli Olsena. Līdz ar to sastāvā iekļauti daudzi gados jauni uzbrucēji. Līderu lomu būs jāuzņemas Kenam Andrē Olimbam, Andreasam Martinsenam, Mihaelam Hāgam un Matiasam Tretenesam.

Aizsardzībā iztrūkst Norvēģijas izlases ilggadējā kapteiņa Jonasa Holosa un desmit pasaules čempionātu dalībnieka Aleksandra Bonsaksena. Pirmais nespēlēs savainojuma dēļ, bet otrais paziņojis par karjeras beigām valstsvienībā. Līdz ar to norvēģiem būs jauna un gados nepieredzējusi aizsardzības līnija – vecākajam no hokejistiem ir tikai 27 gadi. Liela atbildība gulsies uz Matiasa Norstebo, Johannesa Johannesena, Kristiana Kāsastula un Maksa Krogdāla pleciem. Pārsteigt, iespējams, varētu Norvēģijas čempionāta otrais rezultatīvākais aizsargs Ūle Einars Engelands Andersens (45 spēlēs 15+35). Norvēģu pirmais numurs vārtos būs Henriks Haukelands, kurš aizvadīja veiksmīgu sezonu Vācijā (51 mačā tika galā ar 92% pretinieku metienu un vidēji mačā ielaida 2,17 ripas. Savukārt viņu vajadzīgajos brīžos aizvietos bijušais Rodrigo Ābola un Riharda Mareņa komandas biedrs Jonass Arntzens.

Prognoze: Norvēģijas izlasei nebūs problēmu saglabāt vietu elites divīzijā, taču ceturtdaļfināls būs nesasniedzams mērķis. Visdrīzāk norvēģi grupu turnīru noslēgs sestajā vietā.

“Betsafe” prognoze: 6. vieta grupā. Uzvara apakšgrupā – 101,00.

Kazahstāna

Kazahi pirms pasaules čempionāta saskārās ar vairākām nopietnām problēmām. Kazahstānas izlase neilgu laiku pirms pasaules čempionāta bija spiesta mainīt valstsvienības galveno treneri, jo baltkrievs Andrejs Skabelka netiktu ielaists Latvijā. Skabelkas vietā pie Kazahstānas izlases stūres stājās Gaļims Mambetaļijevs. Ar to gan problēmas nebeidzās – Kazahstānas valstsvienību pasaules čempionātā atteicās pārstāvēt vairāki naturalizētie hokejisti – aizsargi Darens Dīcs, Džesī Blekers, Viktors Svedbergs un uzbrucējs Kērtiss Valks. Tāpat karjeru izlasē noslēguši vēl vairāki citi spēlētāji. Līdz ar to Kazahstānas valstsvienības sastāvā dalībai pasaules čempionātā iekļauti 13 debitanti. Komandas kodolu veido Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Nursultanas ”Barys” spēlētāji.

Uzbrukumā spožākā Kazahstānas izlases zvaigzne ir Ņikita Mihailiss, kurš šosezon ”Barys” rindās 58 spēlēs izcēlās ar 15 vārtiem un 26 rezultatīvām piespēlēm. Tāpat pienesums tiks gaidīts no pieredzējušajiem Romāna Starčenko un Jevgēņija Rimareva. Kazahstānā rezultatīvu sezonu aizvadīja Maksims Muhametovs (37 mačos 19+20) un Alihans Omirbekovs (42 spēlēs 10+23). Komandai ir ne tikai vājš uzbrukums, bet arī ļoti nepieredzējusi un gados jauna aizsardzības līnija – neviens no aizsargiem nav vecāks par 25 gadiem. Turklāt tikai trijiem ir iepriekšēja pasaules čempionātu pieredze. Ierindā ir Kazahstānas izlases iepriekšējā pasaules čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Valērijs Orehovs (7 spēlēs 3+4), kā arī Nursultanas ”Barys” sastāvā rezultatīvas sezonas aizvadījušie Adils Beketajevs (64 mačos 3+18) un Madi Dihanbeks (39 spēlēs 4+14).

Nedaudz cerīgāka situācija izskatās vārtsargu līnijā. Kazahstānas izlases pirmais numurs, visticamāk, būs Ņikita Bojarkins, kurš šosezon 33 spēlēs ”Barys” kreklā atvairīja 90,3% pretinieku metienu un vidēji mačā ielaida 2,72 ripas. Bojarkins pirms diviem gadiem uzmirdzēja pasaules čempionātā Rīgā – sešos mačos viņš atvairīja 92,9% sāncenšu metienu un vidēji mačā ielaida vien 2,27 ripas. Savukārt otrā vārtsarga loma visdrīzāk tiks atvēlēta Kazahstānas čempionāta aizvadītās sezonas labākajam vārtsargam Andrejam Šutovam.

Prognoze: Kazahstānas izlase pirms diviem gadiem Rīgā notiekošajā pasaules čempionātā šokēja visus un gandrīz iekļuva ceturtdaļfinālā, taču šogad komandai būs jācīnās par izdzīvošanu. Kazahu liktenis, visticamāk, izšķirsies spēlē pret Slovēniju. Ar šādu sastāvu saglabāt vietu elites divīzijā būs ļoti sarežģīti. Visticamāk, Kazahstānas valstsvienība pametīs spēcīgāko izlašu sabiedrību.

“Betsafe” prognoze: 7. vieta grupā. Uzvara apakšgrupā – 101,00.

Kazahstānas izlase, hokejazinas.com
Kazahstānas izlase | Foto: IIHF

Slovēnija

Tāpat kā Norvēģijai arī Slovēnijai gaidāmajā pasaules čempionātā nepalīdzēs izlases spožākā zvaigzne – no dalības pasaules čempionātā atteicās NHL kluba Losandželosas ”Kings” kapteinis Anžē Kopitārs, kurš šosezon NHL 82 spēlēs sakrāja 74 (28+46) punktus. Lielākā daļa no vadošajiem komandas spēlētājiem gan ir ierindā. Uzbrukumā līderu loma atvēlēta Vācijas hokeja līgas (DEL) kluba Fištaunas “Pinguins” slovēņu trio – Janam Urbasam (38 mačos 14+11), Žigam Jegličam (47 spēlēs 7+31) un Miham Verličam (52 mačos 10+15). Tāpat palīdzība tiks gaidīta no pieredzējušajiem Roka Tičara un Roberta Saboliča, kuri aizvadītajā sezonā bija rezultatīvi Austrijas atklātajā čempionātā (48 spēlēs 18+33 un 45 mačos 15+24).

Aizsardzībā tikai četriem no astoņiem hokejistiem ir iepriekšēja pasaules čempionātu pieredze. Starp aizsargiem pazīstamākais ir Blažs Gregorcs, kurš šosezon 32 spēlēs DEL kluba Augsburgas ”Panther” sastāvā izcēlās ar vieniem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm. Tāpat noteikti jāizceļ 20 gadus vecais Bine Mašičs, kurš šosezon aizvadīja 14 spēles Somijas spēcīgākajā hokeja līgā (0+3). Vietu Slovēnijas izlases vārtos gaidāmajā turnīrā dalīs Čehijas Ekstralīgā lielisku sezonu aizvadījušais Gašpers Krošeljs (22 spēlēs tika galā ar 92,1% metienu un vidēji ielaida 2,31 ripu) un DEL2 neveiksmīgu sniegumu parādījušais Luka Gračnars (11 spēlēs atvairīja vien 88,6% pretinieku metienu un vidēji mačā ielaida 2,81 ripu).

Prognoze: Slovēnijas izlase tāpat kā iepriekšējās reizēs, kad spēlēja elites divīzijā, uz pasaules čempionātu brauc ar mērķi saglabāt vietu elites divīzijā. Slovēņiem šogad ir labas izredzes to izdarīt, taču augstāk par septīto vietu grupā tikt gan neizdosies.

“Betsafe” prognoze: 8. vieta grupā. Uzvara apakšgrupā – 501,00.

  • 5/5
    Bonuss
    ATGŪSTI 20€ NO SAVAS PIRMĀS LIKMES! 100% IEPAZĪŠANĀS ATMAKSA
  • 5/5
    Bonuss
    CASHBACK LĪDZ 100 EUR
  • 5/5
    Bonuss
    SAŅEM LĪDZ 50 EUR BEZRISKA LIKMES!
Komentāri (0)