Blogs

2023. gada NHL drafta pirmās kārtas prognoze

Konors Bedārds, hokejazinas.com

Konors Bedārds | Foto: NHL

Jau šonakt gaidāma 2023. gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju drafta pirmā kārta. Katra jaunā spēlētāja sapnis ir tikt draftētam pasaules labākajā hokeja līgā, jo īpaši pirmajā raundā. Kurus spēlētājus izvēlēsies komandas? Kāds ir viņu potenciāls, kā arī labās un sliktās puses?

 

1. Čikāgas “Blackhawks”: Konors Bedārds (Centra uzbrucējs)

Bedārds ir neapšaubāma pirmā izvēle un topoša superzvaigzne. Čikāgas klubam nav citu mērķu, kā vien Konors Bedārds. Izcils vārtu guvējs. Plaukstas metiens jau salīdzināms ar šī brīža lielākajām NHL zvaigznēm. Labs slidotājs, lieliski pārredz laukumu un pievērš uzmanību katrai detaļai. Labākais spēlētājs šajā draftā ar potenciālu sasniegt Ostona Metjūza vai pat Konora Makdeivida līmeni.

 

2. Anaheimas “Ducks”: Ādams Fantilli (Centra uzbrucējs)

Domājams, ka šāda līmeņa hokejistam kādā citā draftā būtu potenciāls kļūt par pirmo drafta izvēli, taču šoreiz priekšā ir Konors Bedārds. Fantilli ir ātrs, liels un spēcīgs uzbrucējs. Lieliski prot apspēlēt pretinieku, kā jau Ralfs Freibergs to spēja sajust uz savas ādas 2023. gada pasaules čempionātā. Labs metiens un fantastisks slidojums, taču jāpiestrādā pie spēles aizsardzībā.

 

3. Kolumbusas “Blue Jackets”: Leo Karlsons (Centra uzbrucējs)

Karlsons ir lielisks piespēlētājs. Iespējams, labākais divvirzienu uzbrucējs šajā draftā. Spēcīgs hokejists, izcili redz laukumu un spēj atrast brīvu vietu. Divcīņās iegūst pārākumu ar lielo augumu un ātrajām rokām. Darbojas ātri un nekad nepietur ripu pārāk ilgi. Iespējams, ka varētu konkurēt ar Fantilli par otro vietu.

 

4. Sanhosē “Sharks”: Vils Smits (Centra uzbrucējs)

Ātrs hokejists, kurš spēj palīdzēt komandai uzbrukuma zonā, bet neatpaliek arī aizsardzībā. Potenciāls kļūt par vismaz otrās maiņas centru NHL līmenī. Prot savilkt uz sevi pretinieku aizsargus un atbrīvot vietu partneriem. Lieliski prot apmānīt pretiniekus un izcili darbojas augstas spriedzes situācijās. Nav pats labākais slidotājs, kas varētu ietekmēt viņa potenciālu sasniegt zvaigznes līmeni.

 

5. Monreālas “Canadiens”: Raiens Leonards (Centra uzbrucējs)

Lai Leonards nav īpaši liels, viņš aktīvi un neatlaidīgi cīnās pie laukuma apmalēm. Spējīgs gan uzbrukuma, gan aizsardzības zonā. Agresīvs hokejists, kurš labi spēj pielietot spēka paņēmienus un uzvilkt pretinieku. Bieži dodas uz vārtu priekšu, salīdzināms ar Kevinu Heizu.

 

6. Arizonas “Coyotes”: Zeks Bensons (Kreisās malas uzbrucējs)

Labs piespēlētājs, lieliski prot atrast partnerus. Inteliģents spēlētājs, lieliski pārredz laukumu un bieži vien ir vienu soli pa priekšu pretiniekam. Labs slidojums, lieliski spēj apmānīt pretspēlētāju. Īpaši lietderīgs vairākumā. Diezgan mazs augumā.

 

7. Filadelfijas “Flyers”: Olivers Mūrs (Centra uzbrucējs)

Lielisks slidotājs, viens no ātrākajiem uzbrucējiem šajā drafta klasē. Ātrums gan nav tikai slidojums no viena laukuma gala uz otru. Mūrs ir eksplozīvs uzbrucējs, ātri ieslidojas un veikli var apskriet pat pretinieku, kurš jau ir slidojumā. Svarīgs arī fakts, ka Mūra prāts un rokas tiek līdzi viņa kājām. Uzbrucējs strādā smagi un lieliski iederēsies trenera Džona Tortorellas sistēmā.

 

8. Vašingtonas “Capitals”: Matvejs Mičkovs (Labās malas uzbrucējs)

Iespējams, ka Mičkova uzbrukuma talants ir Bedārda līmenī. Uzbrucēja metiens ir fantastisks. Arī piespēlēšanas spējas neatpaliek. Tāpat Mičkovs prot apspēlēt savus pretiniekus un viņa hokeja intelekts ir lielisks. Hokejists apbrīnojami veikli izveido momentus un atbrīvo vietu gan sev, gan partneriem uzbrukuma zonā. Vienīgā problēma ir viņa līgums Krievijā, kas ilgst nākamās trīs sezonas. Klubi nevēlas gaidīt šo uzbrucēju pārāk ilgi un iespēja, ka viņš varētu palikt šaipus okeānam nozīmē to, ka, neskatoties uz talantu, viņa vērtība šajā draftā ir pakritusies. Bijušas pat baumas, ka uzbrucējs vēlas spēlēt tieši Vašingtonā un tikai šīs komandas dēļ viņš varētu arī lauzt līgumu ar Sanktpēterburgas “SKA”.

 

9. Detroitas “Red Wings”: Dāvids Reinbahers (Aizsargs)

Reinbahers visu aizvadīto sezonu pavadīja Šveices hokeja līgā, kur spēlēja vadošo lomu Klotenes “Flyers” komandā, būdams vien 18 gadus vecs. Detroitas “Red Wings” arī iepriekš draftā izvēlējušies Eiropas aizsargus, kurus citas komandas, iespējams, novērtē par zemu. Iespējams, ka viņš gatavs spēlēt NHL jau gaidāmajā sezonā. Hokejists spējīgs darboties abos laukuma galos. Domājams, ka Reinbahers nav pats spīdošākais uzbrūkošais aizsargs un viņa metiens no zilās līnijas nav īpaši iespaidīgs, taču viņš ir lielisks piespēlētājs. Lieliska pozīcijas izvēle nozīmē arī to, ka pretinieku uzbrucēji tikai reti spēj pārsteigt Reinbaheru. Arī fiziskie parametri hokejistam jau tagad ir pietiekami NHL.

 

10. Sentluisas “Blues”: Metjū Vuds (Kreisās malas uzbrucējs)

Lauris Dārziņš reiz teica, ka punkts spēlē arī Āfrikā nozīmē daudz. Metjū Vuds lielāko daļu sezonas bija vien 17 gadus vecs, bet, neskatoties uz to, viņš 35 spēlēs ASV labākajā koledžu līgā (NCAA) guva 34 punktus. Lielisku sniegumu uzbrucējs parādīja arī U-18 pasaules čempionātā. Uzbrucēja lielais augums ļauj viņam veiksmīgi cīnīties pie laukuma apmalēm, bet tas nenozīmē, ka meistarības šim hokejistam nav – ātrās rokas un lieliskais metiens ļāvis viņam kļūt par vienu no labākajiem prospektiem šajā drafta klasē.

 

11. Vankūveras “Canucks”: Kolbijs Bārlovs (Kreisās malas uzbrucējs)

Bārlovs ir ne tikai izteikts uzbrukuma līderis, bet arī lielisks līderis ģērbtuvē – jau 17 gadu vecimā viņš kļuva par savas Ontario hokeja līgas (OHL) vienības kapteini. Bārlovs ir ierocis vairākumā ar savu metienu bez ripas apstrādāšanas. Arī uzbrucēja plaukstas metiens ir brīnišķīgs. Tāpat viņa sniegums aizsardzībā ir labāks par citiem malējiem uzbrucējiem šajā draftā. Bārlovs ir arī ļoti spējīgs forčekā un bieži piespiež pretiniekus kļūdīties.

 

12. Arizonas “Coyotes”: Dalibors Dvorskis (Centra uzbrucējs)

Dvorskis ir fantastisks divvirzienu uzbrucējs. Hokejistam piemīt labs plaukstas metiens, kā arī izdoma uzbrukuma zonā. Dvorskis spēj izdarīt piespēles grūtās situācijās, un starp aizsargu kājām un nūjām. Uzbrucēja aizsardzības instinkti ir šīs drafta klases augšgalā.

 

13. Bufalo “Sabres”: Breidens Jēgers (Centra uzbrucējs)

Ātrais un spēcīgais šķīliens ļauj Jēgeram gūt vārtus arī sarežģītās situācijās. Plaukstas metiens Ostona Metjūza stilā, pietuvinot ripu slidām tieši pirms metiena izdarīšanas brīža, nozīmē, ka metieni aizsarga aizsegā ir daudz bīstamāki un efektīvāki. Jāteic gan, ka pašam Jēgeram labāk patīk piespēlēt un iesaistīt savus partnerus vārtu gūšanas momentu veidošanā. Slidojums gan nav viņa labākā īpašība. Strādā smagi.

 

14. Pitsburgas “Penguins”: Aksels Sandīns Pellika (Aizsargs)

Iespējams, labākais uzbrūkošais aizsargs šajā drafta klasē. Augums nav īpaši iespaidīgs, kas nozīmē, ka pretinieku uzbrucējiem nav īpaši sarežģīti viņu nogrūst no ripas. Sandīns Pellika ir lielisks ierocis vairākumā gan iespaidīgā metiena, gan piespēlēšanas spēju dēļ. Arī slidojums ir līmenī, kā jau zviedru aizsargam pienākas.

 

15. Nešvilas “Predators”: Gabriels Pero (Labās malas uzbrucējs)

Meistarīgais uzbrucējs ļoti veiksmīgi apspēlē pretiniekus ar saviem māņu manevriem. Bieži uzbrukumā mēģina apspēlēt aizsargus. Piespēlē precīzi, taču viņam patīk mest. Vairākumā ļoti spējīgs. Bieži arī dodas uz vārtiem un atrod atlecošās ripas.

 

16. Kalgari “Flames”: Eduards Šale (Labās malas uzbrucējs)

Uzbrucējs labi pārredz laukumu. Uzbrukuma instinkti ir labi un aizsargiem jāuzmanās gan no viņa metiena, gan piespēlēšanas spējām. Meistarība ir laba, taču no spēles uz spēli viņa sniegums bieži mainās, kas arī viņam nav ļāvis ielauzties pirmajā desmitniekā.

 

17. Detroitas “Red Wings”: Neits Danielsons (Centra uzbrucējs)

Uzbrucējs, kura spēles stilā nav īpašu trūkumu. Ātrums ir viņa labākais ierocis. Arī hokeja inteliģence uzbrucējam ir augstā līmenī. Īpaši daudz nemet pa vārtiem un vairāk mīl piespēlēt. Danielsona ātrums un roku veiklība ļauj veiksmīgi ieslidot uzbrukuma zonā ar ripu. Spējīgs arī savā zonā. Bieži vien paliek savā laukuma pusē, jo ātrums ļauj strauji piebiedroties pretuzbrukumam.

 

18. Vinipegas “Jets”: Dmitrijs Simašovs (Aizsargs)

Spēcīgs slidotājs. Auguma priekšrocības ļauj veiksmīgi apstādināt pretspēlētājus, taču arī ātrumā Simašovs neatpaliek no mazākiem un veiklākiem spēlētājiem. Garā nūja un veiklās rokas ļauj izsist ripu pretiniekiem. Uzbrukuma spējas gan atpaliek no citiem vienaudžiem, taču slidojums ļauj vismaz reizēm pievienoties uzbrukumam. Domājams, ka Simašovs ir viens no labākajiem aizsardzības aizsargiem šajā draftā, taču grūti iedomāties, ka viņš reiz kļūs par īstu divvirzienu aizsargu NHL līmenī.

 

19. Čikāgas “Blackhawks”: Kelums Ričijs (Centra uzbrucējs)

Uzbrucēja hokeja inteliģence ir ļoti augstā līmenī. Ričijs lieliski spēj paredzēt pretinieku darbības, kā arī atrasties pareizajā vietā un pareizajā laikā. Meistarīgs uzbrucējs ar veiklām rokām. Hokejistam patīk piespēlēt. Lai gan Ričija metiens ir labs, viņš reizēm piespēlē pat situācijās, kad vajadzētu mest.

 

20. Sietlas “Kraken”: Endrū Kristals (Kreisās malas uzbrucējs)

Kristals ir vēl viens meistarīgs un ātrs piespēlētājs. Hokejists lieliski darbojas izgājienos divatā pret vienu un atdod precīzas piespēles arī esot slidojumā. Lai gan viņš nav pats labākais slidotājs, ātrums ir vienreizējs, kas palīdz forčekā. Apslidot pretspēlētājus gan viņam neizdodas īpaši veiksmīgi.

 

21. Minesotas “Wild”: Samuels Honzeks (Centra uzbrucējs)

Fiziski spēcīgs uzbrucējs, kurš veiksmīgi spēlē abās laukuma pusēs. Junioru komandā izmantots gan vairākumā, gan mazākumā un parādījis veiksmīgu spēli abās situācijās. Lielais augums ļauj cīnīties pie apmalēm, kā arī pieturēt ripu uzbrukuma zonā pat tad, kad pretinieks izdara spiedienu. Aizsardzības spēli vienādos sastāvos gan derētu uzlabot.

 

22. Filadelfijas “Flyers”: Railijs Haidts (Kreisās malas uzbrucējs)

Lai gan uzbrucējs nav garš augumā, viņš spēlē izteikti fizisku un agresīvu hokeju, nekad neatsakoties no spēka paņēmiena izpildīšanas. Tāpat viņa hokeja inteliģence ir augstā līmenī. Haidts ir spējīgs cīnītājs pie apmalēm. Uzbrukumā vairāk mīl piespēlēt un to dara veiksmīgi. Dinamisks un ātrs uzbrucējs, taču reizēm viņš raksturojams kā karstgalvis.

 

23. Ņujorkas “Rangers”: Toms VIlanders (Aizsargs)

Valinders ir spējīgs divvirzienu aizsargs, kura spēlē izteiktu trūkumu nav. Spēlē ar pārliecību gan savā, gan pretinieku zonā. Mierīgs un pārliecinošs hokejists. Ātrums ir labs, bieži vien spēj atrast caurumus pretinieku aizsardzības līnijās un to izmantot ar savu lielisko piespēli. Valinders aizvadītajā sezonā strauji progresēja. Iespējams, ka aizsargs pakāpsies arī uz drafta pirmo divdesmitnieku.

 

24. Nešvilas “Predators”: Kventins Mustijs (Kreisās malas uzbrucējs)

Uzbrucējs lieliski spēlē augsta spiediena situācijās. Meistarīgs piespēlētājs, kurš lieliski spēj atrast partnerus pretinieku zonā. Arī metiens nav slikts. Aizsardzībā gan nāksies pielikt, lai izsistos līdz NHL līmenim.

 

25. Sentluisas “Blues”: Otto Stenbergs (Centra uzbrucējs)

Ļoti bīstams uzbrucējs pretinieku zonā. Lieliski vienatnē spēj apspēlēt pretinieku aizsargus. Izmanīgs un kreatīvs hokejists, kurš izmanto savu ātrumu, lai sagrieztu virpuļus uzbrukuma zonā. Auguma priekšrocības atļauj veiksmīgi cīnīties pie pretinieku apmalēm. Arī plaukstas metiens ir šīs drafta klases augšgalā. Stenbergam ir liels potenciāls, taču trūkumi aizsardzības zonā nav ļāvuši viņam ielauzties augstākās pozīcijās šajā draftā.

 

26. Sanhosē “Sharks”: Mihaels Hrabals (Vārtsargs)

Hrabals noteikti ir viens no labākajiem vārtsargiem, kurš pieejams šajā draftā. Lielā auguma dēļ ripu ķērājam ir vieglāk tvert metienus, kad viņa skats ir aizsegts. Vārtsargs spēlē mierīgi, pārliecinoši un gludi. Ātrums un lielais augums ļauj Hrabalam arī ķert metienus, kas sākotnēji šķistu netverami. Sanhosē komandai vārtsargs ir nepieciešams un fakts, ka komandai pieder ceturtā izvēle pirmajā kārtā nozīmē, ka “Sharks” var atļauties paņemt vārtsargu ar šo izvēli.

 

27. Kolorado “Avalanche”: Gevins Brindlijs (Labās malas uzbrucējs)

Brindlijs ir viens no retajiem malējiem uzbrucējiem, kurš ir labāks savā zonā, nekā pretinieku. Iepējams, ka viņa potenciāls ir augstā līmenī, taču mazais augums gan neļauj cīnīties pie apmalēm. Viņa centība un lieliskais slidojums to gan kompensē. Meistarība un ātrās rokas ļauj apspēlēt lielākus un lēnākus pretspēlētājus. Auguma parametri gan neļauj viņam pakāpties drafta rangos.

 

28. Toronto “Maple Leafs”: Olivers Bonks (Aizsargs)

Bonks ir atbildīgs aizsargs, kura labākās īpašības novērojamas tieši aizsardzības zonā un pie apmalēm. Hokejistam piemīt labs slidojums, kā arī spēka spēle viņam nav sveša. Ātra piespēle no savas zonas ļauj veiksmīgi iesākt uzbrukumu. Domājams, ka viņam ir potenciāls būt par Top-4 aizsargu NHL, ja ne pat vairāk.

 

29. Sentluisas “Blues”: Mihails Guļjajevs (Aizsargs)

Guļjajevs ir lielisks slidotājs un vislabāk savus dotumus izmanto uzbrukuma zonā. Aizsargs veiksmīgi darbojas ar ripu. Šīs īpašības ļauj Guļjajevam strauji pāriet no aizsardzības uz uzbrukumu. Hokejistam gan ir zināmi trūkumi aizsardzībā. Viņam patīk spēlēt ar ripu un arī auguma parametri nav īpaši pateicīgi spēlei aizsardzībā, kas traucēs viņam sasniegt augstāku pozīciju draftā.

 

30. Karolīnas “Hurricanes”: Lukass Dragicevičs (Aizsargs)

Kā jau lielākajai daļai jaunās paaudzes hokejistu, aizsarga lielākais ierocis ir slidojums. Pāreja uzbrukumā šim aizsargam izdodas ļoti labi. Dragicevičs arī spēj pievienoties partneriem uzbrukuma zonā. Hokejists bieži vien riskē viduszonā, kas noved pie kļūdām un izgājieniem uz saviem vārtiem, taču Dragicevičs to kompensē ar sniegumu pretinieku zonā.

 

31. Kolorado “Avalanche”: Daniils Buts

Talantīgais un augumā lielais uzbrucējs ir ļoti draudīgs vairākumā. Spēcīgais un precīzais plaukstas metiens, kā arī garā nūja ļauj veiksmīgi darboties skaitliski nevienādos sastāvos, taču vienādos sastāvos uzbrucēja sniegums ir neviennozīmīgs. Hokejists ir lēns un īpaši neizmanto auguma priekšrocības, kas rada problēmas vienādos sastāvos.

 

32. Vegasas “Golden Knights”: Lenni Hemēnaho

Hemēnaho spēlē vienkāršu spēli. Paredzams, ka NHL viņš ieņems vietu sastāva vidusdaļā. Uzbrucējs veiksmīgi darbojas pie laukuma apmalēm un pretinieku vārtu priekšā. Hemēnaho nav īpaši meistarīgs, taču izceļas ar spēli aizsardzības zonā. Domājams, ka tieši Vegasas komandai, kurai jau pietiek līderu, viņš būs noderīgs. Šķiet, ka viņš jau tuvākajās sezonās būs gatavs spēlēt pasaules labākajā līgā, taču viņš visdrīzāk nekad nekļūs par pirmās maiņas uzbrucēju.

  • 5/5
    Bonuss
    ATGŪSTI 20€ NO SAVAS PIRMĀS LIKMES! 100% IEPAZĪŠANĀS ATMAKSA
  • 5/5
    Bonuss
    CASHBACK LĪDZ 100 EUR
  • 5/5
    Bonuss
    SAŅEM LĪDZ 50 EUR BEZRISKA LIKMES!
Komentāri (0)